Agatha is gestart op 5 februari 1997 door Maud Litjens. 5 februari is de naamdag van de kat Agatha, de schutspatroon van alle katten.
Agatha richtte zich in eerste instantie op advies op het gebied van arbeidsrecht, ambtenarenrecht, medezeggenschap en mediation. Vanaf 2004 heeft het bureau zich ontwikkeld richting training, coaching en advies op het gebied van communicatie, gedrag en persoonlijke ontwikkeling. Agatha is nog steeds een ‘eenvrouwsbureau’, omringd door een gedegen netwerk van professionals.

Maud Litjens: “Ik ben van oorsprong arbeidsjurist en mediator en heb vanaf 2004 geleidelijk mijn bakens verlegd naar coaching en training van mensen in werk- en privé-situaties. Ik put daarbij uit mijn eigen werk- en levenservaring. Verder gebruik ik NLP (neuro linguïstisch programmeren) technieken, systemisch werk, mediationvaardigheden en gewoon gezond verstand. Mijn passie is bij mensen het persoonlijk leiderschap te ontwikkelen zodat zij met meer zelfvertrouwen in de wereld gaan staan door het maken van keuzes en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Ik ben op mijn ontdekkingstocht in het leven veel obstakels tegengekomen en ben vanaf mijn 21e levensjaar actief bezig geweest met het bereiken van grotere happiness en voldoening, zowel in werk als privé. Ik ben dus aardig door de wol geverfd en geslaagd in het creëren van een ‘happy living’”.

Trefwoorden Maud Litjens: betrokken, humoristisch, direct, realistisch, open, leergierig, doelgericht, prikkelend, met diepgang en expressief, gericht op eigen verantwoordelijkheid en het maken van keuzes.